Slik kan du ete Gamalost

 

GAMALOST CHIPS

Prøv Gamalosten som topping på toast eller som garnityr på ein av favorittrettane dine

GRILLA ANANAS

Prøv Gamalost på grilla ananas med ein dråpe lime og basilikum

TRADISJON

Gamalost etast tradisjonelt på salt kjeks, med meierismør, rømme og tyttebær.

FRUKTSALAT

Prøv Gamalost saman med Appelsin, Eple, Bringebær og Basilikum!

 

UMAMI TOPPING

Gamalosten egner seg supert til eksperimetering med søt og syrlig dessert.

PIZZA

Prøv Gamalost på pizza for å verkelig lyfte pizzaen til nye umami høgder. Osten fungerer godt saman med andre pizzaostar.

BRØDSKIVA

Enkelte sverger Gamalost på grovt brød, med meierismør og karse!

DESSERTOST

Gamalost går godt saman med syrlig tilbehør, som Molte og Tyttebær, men og som ein smaksforsterkar på andre ostar. Prøv den saman med Brie!

 

GAMALOST “HAPPYHOUR”

Etter prinsippet om "man tager hva man haver". Gamalosten gjer seg godt på pepperkake, med smøreost, og som omrista Gamaloststrø.

TIL PÅSKE

Ein Gamalost bit på seng av spirer kan serverast med det som fins i hus eller hytte av små kjeks eller kremost Herleg med eplekompott.

KANAPÉ

Heimelaga flatbrød eller pepperkaker - begge fine til Gamalostsnadder. Her med kremost naturell, toppa med Gamaloststrø og appelsinmarmelade.

PÅSKEFAT

Det er berre fantasien som setjer ein stoppar for kva ein kan pynte Gamalosten med!

 

BORDDEKORASJON

Eit lite Gamalost reir med vårens første gåsungar og mors hekla påske hjarter. Alt kler kvarandre. Det er bare å hente fram påskepynt, men osten vert nok ikkje fuglemat...